Πόσο διαρκούν τα σπαράγγια; Τα σπαράγγια κάνουν κακό;

How Long Does Asparagus Last? Does Asparagus Go Bad?

Σπαράγγια – ένα λαχανικό πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Γεμάτη με όλα τα καλά και υγιή. Έχει γίνει καθημερινό λαχανικό και μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους.

Τα σπαράγγια είναι ίσως ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά των αγαπημένων σας πιάτων. Είναι το πιάτο στο οποίο γυρίζετε όταν ο καιρός είναι κακός.

Φανταστείτε όμως να έχετε μια κακή μέρα και όλα τα σπαράγγια που έχετε εξοικονομήσει θα είναι λεπτά και κουτσά. Ή τα σπαράγγια θα χυλώσουν. και μυρίζει; Ναι, ήταν η χειρότερη μέρα!

Τι είναι τα σπαράγγια;

Τα σπαράγγια, ένα κοινό βότανο, τρώγονται συνήθως όταν οι βλαστοί είναι νέοι και αρχίζουν να φυτρώνουν.

Φορτωμένο με πολλές απαραίτητες βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Τα σπαράγγια είναι χαμηλά σε θερμίδες και λιπαρά (ένα φλιτζάνι = περίπου 30 θερμίδες), αλλά είναι πλούσια σε αδιάλυτες φυτικές ίνες. Επειδή οι διαιτητικές ίνες είναι απαραίτητες για την απώλεια βάρους. Τα σπαράγγια είναι μια υγιεινή επιλογή.

Γιατί πρέπει να τρώτε σπαράγγια;

Γιατί πρέπει να τρώτε σπαράγγια

Η διατροφολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «The Small Change Diet» Keri Gans λέει ότι οι φυτικές ίνες σας κρατούν χορτάτους και μειώνουν τις λιγούρες κατά τις περίεργες στιγμές.

Μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης και βοηθά στην πέψη. Τα σπαράγγια είναι πλούσια σε αμινοξέα. Τα σπαράγγια, τα οποία είναι κυρίως υπεύθυνα για την αποβολή περίσσειας υγρών και αλατιού.

Έχει συσχετιστεί με την πρόληψη των ουρολοιμώξεων, οι οποίες είναι συχνότερες στον γυναικείο πληθυσμό.

Τα σπαράγγια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που δρουν ως παράγοντες καταπολέμησης του καρκίνου. Επομένως, η κατανάλωση σπαραγγιού σε οποιαδήποτε μορφή μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου.

Τα σπαράγγια είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε. Αλλά όταν τρώγεται μαζί με ορισμένα λίπη όπως το ελαιόλαδο, θα είναι χρήσιμο.

Πριν από μερικά χρόνια, το Journal of Food Science διεξήγαγε μια μελέτη που έδειξε ότι τα σπαράγγια μπορούν να θεραπεύσουν το hangover και να προστατεύσουν το συκώτι από τις επιβλαβείς τοξίνες που απελευθερώνονται κατά τον μεταβολισμό του αλκοόλ.

Είναι κακό το σπαράγγι ή όχι; Πόσο διαρκεί τα σπαράγγια; φρέσκα και μαγειρεμένα σπαράγγια

Πόσο διαρκούν τα σπαράγγια;2

οποιοδήποτε είδος φαγητού είτε συσκευασμένο είτε φυσικό έχουν συγκεκριμένη διάρκεια ζωής Η διάρκεια ζωής ορίζεται χονδρικά ως ο χρόνος που πρέπει να καταναλωθεί ένα τρόφιμο ή το χρονικό διάστημα που παραμένει φρέσκο ​​και βρώσιμο.

Ορισμένα τρόφιμα πρέπει να διατηρούνται σε καθορισμένη θερμοκρασία. (γνωστό και ως έλεγχος θερμοκρασίας) για να εξασφαλίσει την ίδια ποιότητα

Τα σπαράγγια έχουν διάρκεια ζωής 5-7 ημέρες.Αυτό ισχύει τόσο για τα ωμά όσο και για τα μαγειρεμένα σπαράγγια.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους σαπίζουν τα λαχανικά/φρούτα. Πολύ σημαντικό στην ανθυγιεινή αποθήκευση.

Στα καταστήματα, τα σπαράγγια αποθηκεύονται σε τσαμπιά. Κάθε ομάδα έχει το άκρο της βυθισμένο στο νερό. Αυτό θα διατηρήσει τη φωτογραφία φρέσκια για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα σπαράγγια σε παρόμοια κατάσταση στο σπίτι, ωστόσο, για άμεση κατανάλωση. Τα σπαράγγια μπορούν να αποθηκευτούν σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο.

Τα στοιχεία αποθήκευσης συνήθως αναγράφονται μαζί με τη συσκευασία. Αλλά η γνώση της αποθήκευσης είναι σημαντική.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που καθορίζει τη διάρκεια ζωής είναι η ποσότητα νερού που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση των μίσχων. Η περίσσεια νερού μπορεί να προκαλέσει γρήγορο κυτταρικό θάνατο ή βλαστική σήψη.

Αλλάζετε περιοδικά το νερό και κόβετε τα στελέχη. Αποφύγετε το πιτσίλισμα του νερού στις σκάλες όταν φυλάσσεται στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν τα σπαράγγια είναι κακά; Διάρκεια ζωής σπαραγγιού

Πώς να καταλάβετε αν τα σπαράγγια είναι κακά

Τα σπαράγγια μπορεί να μουσκέψουν και να μουσκέψουν εάν αποθηκευτούν πολύ.

Το πρώτο σημάδι ότι τα σπαράγγια είναι κακό είναι η δυσάρεστη μυρωδιά από τα σάπια φρούτα/λαχανικά. Τα φρέσκα δόρατα δεν μυρίζουν. Αυτό είναι ένα ενδεικτικό σημάδι.

Όσο πιο παλιό είναι το γύρισμα τόσο πιο μοναδικό μυρίζει. Η παρουσία αυτής της μυρωδιάς επιβεβαιώνει ότι το δόρυ έχει αρχίσει να σαπίζει ή να σαπίζει.

Αρχικά, οι άκρες γίνονται σκούρο πράσινο ή μαύρο. Αυτό σημαίνει νέες συμβουλές. Τα σπαράγγια δεν τρώγονται καλά αν έχουν αλλάξει χρώμα, όπως αποχρωματισμό στις άκρες.

Ένας άλλος δείκτης φρεσκάδας των λαχανικών είναι τα σφιχτά μπουμπούκια στην κορυφή. Αν τα σπαράγγια είναι σφιχτά και σκληρά δείχνουν ότι τα σπαράγγια είναι φρέσκα

και η χαλαρωμένη δομή του μπουμπουκιού θα πρέπει να θεωρείται ως συμβιβασμός στη φρεσκάδα.

πατώντας στο τέλος της επόμενης ένδειξης Εάν αγγίζετε την άκρη αισθάνεστε λεπτό Υπάρχει πιθανότητα να σαπίσουν οι βλαστοί. Εάν τα υπόλοιπα στελέχη είναι άθικτα Μπορείτε να κόψετε τις άκρες και να ψήσετε τα υπόλοιπα σπαράγγια.

Αν τα σπαράγγια είναι ανώριμα, δηλαδή χωρίς κοτσάνι ή σκληρά. Δείχνει ότι τα σπαράγγια δεν είναι κατάλληλα για κατανάλωση.

Ένας τρόπος για να το βρείτε αυτό, σύμφωνα με έναν Paleoholic, είναι να αναζητήσετε συσπάσεις που προκαλούνται από ελαστικό ή νήμα που συγκρατείται μεταξύ τους.

Εάν υπάρχουν βαθουλώματα στους βλαστούς Τα σπαράγγια μπορεί να μην είναι τόσο φρέσκα όσο φαίνονται. Οι παλαιότεροι, πιο άκαμπτοι βλαστοί έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής από τους νεότερους.

Το κοτσάνι πρέπει να είναι σταθερό και στεγνό. Και αγοράστε μόνο φρέσκα και ανώριμα σπαράγγια για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Εάν η κατάσταση επιδεινωθεί περισσότερο, θα σχηματιστεί βλέννα ή μούχλα και τα λαχανικά θα γίνουν μη βρώσιμα.

Τα σπαράγγια με βλέννα ή μούχλα πρέπει να πετιούνται προσεκτικά σε μια σφραγισμένη σακούλα.Διαφορετικά είδη μούχλας μπορεί να προκαλέσουν διάφορες ασθένειες στον άνθρωπο, γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί όταν αφαιρείτε τα μουχλιασμένα σπαράγγια.

Πόσο καιρό μπορούν να μείνουν τα σπαράγγια στο ψυγείο;

Πόσο καιρό μπορούν να μείνουν τα σπαράγγια στο ψυγείο;

Η κατάψυξη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε φρέσκα τα λαχανικά. Τα ωμά σπαράγγια μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για περίπου 4-5 ημέρες.

πιο νόστιμο Αν ψήσετε τα σπαράγγια και τα τοποθετήσετε σε μια ακάλυπτη σακούλα αποθήκευσης ενώ το ψυγείο είναι ανοιχτό, Συνιστάται να τυλίξετε τη βάση με ένα υγρό πανί.

Ο καταψύκτης, από την άλλη, μπορεί να παγώσει λαχανικά και να τα διατηρήσει φρέσκα και ανέπαφα για περίπου 10-12 μήνες, μια μέθοδος που χρησιμοποιείται παγκοσμίως για την αποθήκευση και τη μεταφορά διαφόρων τροφίμων. συμπεριλαμβανομένου του κρέατος

Η κατάψυξη δεν εγγυάται την ενζυμική δραστηριότητα. Ως εκ τούτου, αναστέλλει την ανάπτυξη μικροοργανισμών και μυκήτων μαζί με τη νέκρωση των ιστών.

Για να παγώσετε τα σπαράγγια Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  • Πλένουμε καλά τα σπαράγγια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  • Ζεματίστε τα ισομεγέθη κομμάτια σε βραστό νερό. και μετά ψύχθηκε γρήγορα στον πάγο.
  • Αφαιρέστε την υπερβολική υγρασία χρησιμοποιώντας μια πετσέτα ή χαρτομάντιλο. Στη συνέχεια αποθηκεύστε σε σφραγισμένη σακούλα/δοχείο στην κατάψυξη.

για να εξασφαλίσετε ότι η καλύτερη ποιότητα διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα θερμοκρασία κατάψυξης και δεν πρέπει να χαλάσει λόγω παγώματος.

Τα μαγειρεμένα σπαράγγια διατηρούνται για 3-5 ημέρες στο ψυγείο και έως και 10 μήνες στην κατάψυξη.

Πώς να αποθηκεύσετε σωστά τα σπαράγγια;

πώς να αποθηκεύσετε τα σπαράγγια

Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τη διατήρηση των σπαραγγιών. Δεδομένου ότι η γεύση και η διάρκεια ζωής εξαρτώνται από τη φρεσκάδα των βλαστών, θα πρέπει να αγοράζονται μόνο φρέσκα σπαράγγια.

Αντί να αγοράζεις και να μαζεύεις μεγάλες ποσότητες λόγχες Συνιστάται να αγοράσετε μόνο την ποσότητα που χρειάζεστε.

Ωστόσο, η εξοικονόμηση εξαρτάται από τη διάρκεια της κατανάλωσης. εάν καταναλωθεί αμέσως Τα κοτσάνια των σπαραγγιών μπορούν να μουλιαστούν σε νερό και να αποθηκευτούν σε θερμοκρασία δωματίου. για να διατηρήσει τη φρεσκάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα Ο λούτσος μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο και στην κατάψυξη.

Λάβετε υπόψη τα ακόλουθα σημεία κατά την αποθήκευση σπαραγγιών:

Προσδιορίστε τον τύπο αποθήκευσης ανάλογα με τη φρεσκάδα των βλαστών. Οι φρέσκοι βλαστοί μπορούν να αποθηκευτούν σε θερμοκρασία δωματίου και στο ψυγείο.

Τα παλαιότερα λάχανα πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο σε σφραγισμένη σακούλα και να μαγειρεύονται το συντομότερο δυνατό.

Ο καλύτερος τρόπος για να εγγυηθείτε τη φρεσκάδα, σύμφωνα με την έκθεση. TheKitchn.com είναι να αποθηκεύσετε τα σπαράγγια χωρίς το λάστιχο που είναι προσαρτημένο σε αυτό. και βουτήξτε σε 2 μεζούρες

Φροντίστε να κόψετε μια ίντσα από την άκρη πριν την τοποθετήσετε στο νερό. Καλύψτε το σύστημα με μια διάφανη πλαστική σακούλα. Μπορείτε να αλλάξετε το νερό δύο φορές. ειδικά αν έχει συννεφιά

Σκεφτείτε ότι τα σπαράγγια είναι βότανο. για τη διατήρηση των βοτάνων Βεβαιωθείτε ότι τα βότανα παίρνουν αρκετό νερό.

για μεγαλύτερη αποθήκευση Τα κοτσάνια των σπαραγγιών μπορούν να κοπούν, να βραστούν και να καταψυχθούν σε σφραγισμένο δοχείο.

Όπως και τα μαγειρεμένα σπαράγγια, ωστόσο, τα μαγειρεμένα σπαράγγια έχουν μικρή διάρκεια ζωής. Επομένως, πρέπει να καταναλώνεται γρήγορα.

συμπέρασμα

Τα σπαράγγια είναι ένα εξαιρετικό μαγειρικό συστατικό και μια υγιεινή επιλογή. Ειδικά όταν η ζωή είναι τόσο απασχολημένη που δεν υπάρχει χρόνος για ένα σωστό γεύμα.

Τα σπαράγγια είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Όλα αυτά είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη και τη διατροφή.

Τα σπαράγγια βελτιώνουν τη διάθεση και μειώνουν το hangover που προκαλείται από τον αλκοολισμό. Για να βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα οφέλη των σπαραγγιών. Είναι σημαντικό να τρώτε φρέσκα σπαράγγια.

Δεν είναι δυνατόν να αγοράζετε φρέσκα σπαράγγια κάθε μέρα. Επομένως, είναι απαραίτητο να διατηρείται σε περιβάλλον υγιεινής.

Τα σπαράγγια πρέπει να παραμένουν υγρά. Αυτό μπορεί να γίνει βουτώντας τα σπαράγγια σε νερό.

Η κατάψυξη είναι μια άλλη επιλογή και είναι μια δημοφιλής μέθοδος εάν τα λαχανικά πρέπει να αποθηκευτούν για περισσότερο από 6 μήνες.Η κατάψυξη μπορεί να μειώσει τη γεύση και τη θρεπτική αξία των σπαραγγιών.

ώρα προετοιμασίας 15 λεπτά

χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά

συνολικός χρόνος 30 λεπτά

τι χρειάζεται

  • σπαράγγι
  • Αεροστεγές δοχείο ή τσάντα με φερμουάρ
  • Ετικέτες και σήματα

συμβουλή

  1. Διαβάστε τον πλήρη οδηγό για να δείτε πόσο θα διαρκέσει.
  2. Επισημάνετε τα δοχεία σας με το περιεχόμενο και την ημερομηνία. και παρακολουθήστε πόσα ξοδεύετε!
  3. Φροντίστε να φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο σε δροσερό, σκοτεινό μέρος. (ψυγείο ή ντουλάπι)
  4. Εάν είναι κατεψυγμένο, ξεπαγώστε στο ψυγείο πριν το χρησιμοποιήσετε. Ελέγχετε πάντα για σημάδια αλλοίωσης πριν από τη χρήση.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *