Τι γεύση έχει το ωμό κρέας; Το ωμό κρέας έχει καλή γεύση;

What Does Raw Meat Taste Like? Does Raw Meat Taste Good?

Το ωμό κρέας είναι κάτι που οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε συνηθίσει να τρώμε ή να το πλησιάζουμε.

Το ωμό κρέας μπορεί να έχει διαφορετικές γεύσεις ανάλογα με το είδος του ζώου από το οποίο προέρχεται και το πόσο φρέσκο ​​είναι το κρέας.

Εάν τρώτε μόνο μαγειρεμένο κρέας Η υφή θα είναι κολλώδης από το συνηθισμένο. Αυτό όμως έχει και τα πλεονεκτήματά του.

Αυτή η ανάρτηση ιστολογίου διερευνά τη γεύση του ωμού κρέατος και τι πρέπει να κάνετε όταν το μαγειρεύετε.

Τι είναι το ωμό κρέας;

Το ωμό κρέας αναφέρεται σε τρόφιμα που δεν έχουν μαγειρευτεί σε θερμότητα πριν από το φαγητό.

Το ωμό κρέας πωλείται συχνά σε διάφορα καταστήματα, όπως το σούπερ μάρκετ της περιοχής σας ή η αγορά των αγροτών.

Δεν χρειάζονται άδεια. Ωστόσο, οι κανονισμοί του USDA πρέπει να ακολουθούνται για τη σαφή επισήμανση αυτών των προϊόντων.

Κατά συνέπεια, οι καταναλωτές γνωρίζουν τους πιθανούς κινδύνους που συνδέονται με την κατανάλωσή τους ωμά.

Σε κάποιους αρέσει να τρώνε ωμό κρέας αλλά δεν μπορούν να μαγειρέψουν. μερικές φορές θεωρείται ως ασκητισμός

Για παράδειγμα, το Kashrut είναι ένας εβραϊκός διατροφικός νόμος που επιτρέπει την κατανάλωση ωμού κρέατος.

Σε πολλές κουζίνες σε όλο τον κόσμο όπως η Ιαπωνία και η Ιταλία. Η κατανάλωση ωμού κρέατος είναι φυσιολογική.

Μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο να αρρωστήσετε από ωμό κρέας αγοράζοντας το από αξιόπιστα καταστήματα.

Ή μπορείτε να μαγειρέψετε μόνοι σας. ώστε να γνωρίζετε πώς θα είναι το τελικό προϊόν και να υπάρχει μικρότερος κίνδυνος μόλυνσης.

Η διαδικασία μαγειρέματος με θερμότητα αλλάζει συχνά τη χημική δομή και την υφή. μείωση της θρεπτικής αξίας (π.χ. βιταμίνη C)

Το ωμό κρέας δεν επεξεργάζεται με αυτήν την τεχνική. Επομένως, η θρεπτική τους αξία παραμένει ίδια από το μαγειρεμένο κρέας.

Εδώ είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή πιάτα με ωμό κρέας από όλο τον κόσμο: Tartar τόνου, σούσι, Carpaccio di Manzo, ταρτάρ βοείου κρέατος, κροστίνι με μέλι τρούφας και Parmigiano. -Reggiano

Είναι ασφαλές να τρώτε ωμό κρέας;

Η κύρια ανησυχία για την κατανάλωση ωμού κρέατος είναι η πιθανότητα μόλυνσης από τροφιμογενείς ασθένειες όπως το E. coli ή η σαλμονέλα από μολυσμένο κρέας. ιδιαίτερα το βόειο κρέας και τα πουλερικά

Αυτός ο τύπος ασθένειας μπορεί να προκαλέσει πόνο στο στομάχι, διάρροια και έμετο.

Υπάρχουν και άλλοι κίνδυνοι που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν καταναλώνετε ωμό κρέας. Κίνδυνος είναι η πιθανότητα εμφάνισης μιας ζωονοσογόνου νόσου, όπως η βρουκέλλωση ή η τοξοπλάσμωση. Και οι δύο ασθένειες προέρχονται από επαφή με ζώα όπως αγελάδες ή γάτες που έχουν αυτές τις ασθένειες αλλά δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.

Μια άλλη ανησυχία είναι η λιστερίωση. που προέρχεται από την κατανάλωση τροφών μολυσμένων με βακτήρια λιστέρια

Η ασθένεια μπορεί να οδηγήσει σε αποβολές σε έγκυες γυναίκες ή σοβαρές λοιμώξεις και θάνατο σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα (όπως αυτά με καρκίνο).

Η κατανάλωση σκληρού κρέατος είναι λιγότερο επικίνδυνη από την κατανάλωση ωμού βοείου κρέατος. Γιατί το κρέας συνήθως ψήνεται πιο επιμελώς. Ωστόσο, ίσως

Η κατανάλωση ωμού κρέατος άψητου δεν είναι ασφαλής. γιατί θα επιτρέψει στα βακτήρια να εισέλθουν στο σώμα

Δεν έχει σημασία πόσο προσεκτικοί είστε στο χειρισμό και στο μαγείρεμα. Εάν το κρέας είναι μολυσμένο Αυτά τα επιβλαβή μικρόβια εξαπλώνονται σε όλο το φαγητό κατά την προετοιμασία.

Οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση ωμού κρέατος

Παρά τον κίνδυνο τροφικής ασθένειας Αλλά η κατανάλωση ωμού κρέατος έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

– Τα ένζυμα του κρέατος βοηθούν την πέψη και βελτιώνουν την πέψη.

– Το ωμό κρέας είναι πιο εύκολο για το πεπτικό σας σύστημα από το μαγειρεμένο κρέας.

Ωστόσο, υπάρχει περιορισμένη έρευνα σχετικά με τα οφέλη της κατανάλωσης ωμού κρέατος, επομένως είναι καλύτερο να σταθμίσετε τις επιλογές σας.

Η κατανάλωση ωμών και μαγειρεμένων φαγητών είναι ένα αρχαίο έθιμο που χρονολογείται από αιώνες. Αλλά μόλις πρόσφατα κέρδισε ξανά δημοτικότητα.

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα αποκλειστικά φυσικά προϊόντα μαγειρικής είναι λιγότερο θρεπτικά.

Μερικοί άνθρωποι ορκίζονται σε ωμά αυγά αντί για βραστά ή μαλακά αυγά, καθώς το βράσιμο καταστρέφει ορισμένα από τα θρεπτικά συστατικά της πρωτεΐνης και το λίπος στον κρόκο.

Οι κίνδυνοι ασθενειών από την κατανάλωση ωμού κρέατος υπερτερούν των πιθανών οφελών.

Αν λοιπόν πρόκειται να το κάνετε Βεβαιωθείτε ότι το κρέας προέρχεται από αξιόπιστη πηγή. και να είστε προσεκτικοί σχετικά με τη διασταυρούμενη μόλυνση.

Τι θα συμβεί αν τρώτε ωμό κρέας; Μειονεκτήματα της κατανάλωσης ωμού κρέατος

Το ωμό κρέας μπορεί να περιέχει επιβλαβή βακτήρια και παράσιτα όπως σαλμονέλα, E. coli, λιστέρια και τοξοπλάσμωση.

Αυτοί οι μολυσματικοί μικροοργανισμοί βρίσκονται συνήθως στα έντερα των ζώων που παράγουν ωμό κρέας, όπως οι αγελάδες, τα πρόβατα, οι χοίροι ή τα κοτόπουλα.

Το μαγείρεμα σκοτώνει όλους τους επιβλαβείς μικροοργανισμούς και τα παράσιτα που μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες όπως διάρροια ή δηλητηρίαση από σαλμονέλα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ασθένεια προκαλείται από την κατανάλωση ωμού κρέατος. Μιλάμε για σοβαρές συνέπειες, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), υπάρχουν περίπου 76 εκατομμύρια τροφιμογενείς ασθένειες στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε χρόνο. καθιστώντας το ένα από τα πιο πιεστικά προβλήματα δημόσιας υγείας στη χώρα

Το CDC υπολογίζει ότι περίπου 128.000 άνθρωποι νοσηλεύονται με τη νόσο κάθε χρόνο και περίπου 3.000 πεθαίνουν από την κατανάλωση ωμού, άψογα μαγειρεμένου κρέατος.

Γι’ αυτό συνιστούμε να μαγειρέψετε το κρέας σας πριν το σερβίρετε.

Τι γεύση έχει το ωμό κρέας;

Το ωμό κρέας είναι το κρέας που δεν έχει μαγειρευτεί πριν καταναλωθεί.

Αυτό περιλαμβάνει βοδινό κρέας, ελάφι, αρνί και μπριζόλα. (τόσο φρέσκο ​​όσο και κατεψυγμένο), στήθος κοτόπουλου, στήθος πάπιας, μενταγιόν από χοιρινό φιλέτο ή ακόμα και μια κατσίκα

Όλα αυτά τα κρέατα μπορεί να προέρχονται από το κρεοπωλείο ή την τοπική φάρμα σας. Συνήθως πωλούνται ολόκληρα με κόκαλα. Έτσι μπορείτε να το μαγειρέψετε μόνοι σας στο σπίτι αν θέλετε.

Η γεύση του ωμού κρέατος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του ζώου. Πώς να ταΐσετε και να σφάξετε τι τρως (Ο κιμάς είναι πιο γευστικός από τη μπριζόλα) και το αλάτι προστέθηκε;

Κάποιοι θα πουν ότι η γεύση κυμαίνεται από «προσγειωμένη» έως «παιχνιδιάρικη», ενώ άλλοι μπορεί να πιστεύουν ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ μαγειρεμένου και ωμού κρέατος όταν καταναλώνεται σε μικρές ποσότητες.

Το ωμό κρέας είναι γενικά gamer και έχει πιο έντονη γεύση από το κοτόπουλο ή το χοιρινό.

Το χοιρινό τείνει να είναι πιο γλυκό. Ενώ το βόειο κρέας έχει πιο ήπια γεύση με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά. Όλοι όμως είμαστε διαφορετικοί.

Το ελάφι είναι πιο σκληρό από το βόειο κρέας. Αλλά έχει την ίδια γεύση.

Το ωμό ψάρι είναι γενικά πιο τρυφερό από το ωμό κρέας. Αλλά θα διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του ψαριού. Το ψάρι έχει πάντα μια χαρακτηριστική μυρωδιά – ακόμα και όταν είναι μαγειρεμένο.

Ο σολομός εκτροφής έχει λιγότερη γεύση από τα άγρια ​​ψάρια. Και συχνά έχει μια «παραμορφωμένη» γεύση που θυμίζει στους ανθρώπους τον πυθμένα του ωκεανού ή τη βρωμιά.

Τα κοτόπουλα που εκτρέφονται σε φάρμες καλαμποκιού είναι η κύρια πηγή τροφής. κάνει το κοτόπουλο πιο ήπια γεύση Ενώ το κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά και έχει πιο μαστιχωτή υφή.

Αλλά η υφή του κρέατος μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να μασηθεί αν δεν το έχετε συνηθίσει.

Γιατί σε κάποιους αρέσει το ωμό κρέας;

Μπορεί να είναι έκπληξη. Αλλά κάποιοι θέλουν ωμό κρέας.

όταν προσπαθείτε να ελέγξετε την όρεξη για μαγειρεμένο φαγητό Δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπεις ανθρώπους να αιμορραγούν όταν επιλέγουν ωμό κρέας παρά τους κινδύνους.

Αν και είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί οι άνθρωποι λαχταρούν αυτό το είδος φαγητού. Υπάρχουν όμως πολλοί λόγοι, όπως η ευκολία, η ψυχική ασθένεια (όπως η ανορεξία) ή η απόλυτη περιέργεια για τη γεύση του φαγητού.

γιατί οι γευστικοί κάλυκες αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου Σε πολλές περιπτώσεις, αυτά τα είδη ερεθισμάτων μπορεί να είναι προσωρινά. Και μια μέρα μπορεί να βρεθείτε να προτιμάτε τα λαχανικά από το μοσχαρίσιο ταρτάρ.

Δημοφιλείς συνταγές ωμού βοείου κρέατος

όπως αναφέρθηκε προηγουμένως Μερικές γνωστές συνταγές με ωμό κρέας περιλαμβάνουν τάκος, ζυμαρικά, σαλάτες και σάντουιτς, αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Μπορείτε να φτιάξετε ένα σάντουιτς με ωμό βοδινό με λαχανικά όπως ντομάτες ή αγγούρια.

Μπορείτε να βάλετε τις ίδιες επικαλύψεις σε άλλα σάντουιτς.Δοκιμάστε μερικές φέτες αβοκάντο, φύλλα μαρουλιού, κόκκινα κρεμμύδια και μουστάρδα για έναν υπέροχο συνδυασμό.

Ωστόσο, για να απολαύσετε αυτό το είδος φαγητού Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πρώτα τι είδους τροφή μπορεί να δεχθεί το σώμα σας. Το κρέας πρέπει να είναι από το πιάτο σας εάν διαφωνούν μαζί σας.

Το ταρτάρ μπριζόλας υπάρχει εδώ και δεκαετίες και είναι μια από τις πιο δημοφιλείς συνταγές με ωμό κρέας. Μπορεί να σερβιριστεί με μια ποικιλία επικαλύψεων όπως κάπαρη, κρόκοι αυγών, σχοινόπρασο, σκόρδο ή ασκαλώνια.

Το σούσι είναι ένα δημοφιλές πιάτο που χρησιμοποιεί ωμό ψάρι ως κύριο συστατικό. Η παρασκευή σούσι απαιτεί επιδεξιότητα και μπορεί να γίνει με οτιδήποτε, από τόνο και σολομό μέχρι χέλι.

Το καρπάτσιο είναι ένα πιάτο που προέρχεται από την Ιταλία και παρασκευάζεται από ωμό βοδινό ή μοσχαρίσιο κρέας. Δίνει όρεξη Μπορείτε να το σερβίρετε σε σαλάτες αντί για μαγειρευτά κρέατα ενώ μειώνετε τα λιπαρά στη διατροφή σας.

Το Mettwurst είναι ένα πιάτο που προέρχεται από τη Γερμανία και φτιάχνεται από μοσχαρίσιο, χοιρινό ή αρνί και συχνά σερβίρεται σε φρέσκο ​​ψωμί με φέτες κρεμμυδιού.

Το Ceviche είναι ωμό ψάρι μαγειρεμένο με κιτρικό οξύ. Υπάρχουν πολλά είδη ceviche όπως γαρίδες, χταπόδι και σολομός.

Το οξύ αλλάζει την πρωτεΐνη στα ψάρια. Επομένως, είναι ασφαλές να τρώτε ωμά. Κάντε το φαγητό πιο ορεκτικό και εύπεπτο

συμπέρασμα

Πολλοί άνθρωποι διστάζουν να το δοκιμάσουν επειδή πιστεύουν ότι δεν έχει καλή γεύση ή μοιάζει με την κατανάλωση κρέατος.

Η κατανάλωση ωμού κρέατος δεν είναι για όλους. Αξίζει όμως να εξερευνήσετε τις δυνατότητες.

Υπήρχαν πολλά πιάτα με ωμό κρέας. Κυρίως ταρτάρ ή καρπάτσιο.

Αν είστε λάτρης της περιπέτειας, δοκιμάστε το.

ώρα προετοιμασίας 15 λεπτά

χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά

συνολικός χρόνος 30 λεπτά

τι χρειάζεται

  • ωμό κρέας
  • Υλικά από τις αγαπημένες σας συνταγές

συμβουλή

  1. Η γεύση θα διαφέρει ανάλογα με τη συνταγή που θα επιλέξετε.
  2. για να έχετε πραγματικά αποτελέσματα Είναι σημαντικό να επιλέξετε μια συνταγή που τονίζει την αρχική γεύση.
  3. Διασκεδάστε με διαφορετικές συνταγές και γευστικές δοκιμές!

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *